Waarom een Bikefitting?
1. Meer comfort
Ieder lichaam is anders, ook in lenigheid, stabiliteit en kracht. Voor een comfortabele houding is het nodig om je fiets aan te passen aan jouw lichaam en doelen. Met een comfortabele houding geniet je meer en langer van je tijd op de fiets.

2. Verbeter je prestaties
Je prestaties zijn natuurlijk voor een groot deel afhankelijk van je getraindheid. Maar om goed te kunnen presteren is het erg belangrijk dat je lichaam zijn spierkracht optimaal over kan brengen op de pedalen. Tijdens de bikefit doen we een biomechanische analyse voor jouw meest optimale krachtoverbrenging. 

3. Voorkom lichamelijke klachten
Om optimaal te kunnen genieten en goed te kunnen presteren is klachtenvrij fietsen essentieel. Toch hebben veel fietsers wel eens last van lichamelijk klachten. Deze klachten kunnen vaak goed verholpen worden door een juiste aanpassing van de fietspositie. Veel voorkomend zijn klachten aan: onderrug, zitvlak/zadelpijn, knieën, nek/schouders, handen (tintelingen) 

4. Maatwerk
Elke Bikefitting bij Duursportlab Zwolle is maatwerk. Er wordt gekeken naar wat jouw doelen zijn, hoe je lichaam in elkaar zit, en wat je niveau en ervaring is. Iedereen is uniek, dus de Bikefitting is voor iedereen anders. Geen standaard formules op basis van lichaamsmaten, maar een totaalanalyse op maat.  

5. Fietsen is dynamisch
Fietsen is een dynamische beweging. Duursportlab Zwolle analyseert jouw houding tijdens het fietsen. Zo krijg je inzicht in je gehele trapcyclus, in verschillende houdingen, met verschillende weerstanden. 

6. Jouw optimale fietspositie
Duursportlab Zwolle heeft een speciale Bikefit waarin op basis van jouw ideale fietspositie op je nieuwe of huidige fiets wordt samengesteld. Een nieuwe fiets is vaak een aardige investering dus dat wil je gelijk goed doen. Hoe weet je nu echt welk frametype, welke maat en welke afmontage bij jou past? Duursportlab Zwolle helpt je hierbij. 

7. Een bikefit voor meerdere fietsen
Wil je naast je naast je racefiets ook graag de optimale positie op je mountainbike bepalen? Of wil je je racefiets en tijdritfiets laten optimaliseren? Het is ook mogelijk om met meerdere fietsen tegelijk te komen. Voor elk type fiets wordt een aparte bikefit gedaan, omdat de positie op de racefiets bijvoorbeeld weer heel anders is dan op de mountainbike. 

8. Blessurerisico inventarisatie
Middels de testen van Spartanova zijn bij in staat om een blessurerisico profiel te maken. Zo krijg je inzichtelijk waar blessurerisico's voor jou aanwezig zijn. Wij geven een oefenprogramma mee om hieraan te werken en het risoco te minimaliseren.

Wat wordt er precies gedaan tijdens de Bikefitting Plus?
Tijdsduur: ongeveer 3 uur
- Intake
- Spartanova test
- Dynamische fietsmeting welke bestaat uit: schoenplaatjesafstelling, Statische Fitting, Dynamische Fitting, Pedaalanalyse 
- Bespreking van de uitkomsten

Wat krijg je tijdens deze meting?
Je krijgt een uitgebreid bikefitting rapport mee naar huis en een rapport waarin je blessurerisico wordt beschreven. Ook krig je oefeningen mee om een eventueel blessurerisico te minimaliseren. Tevens sturen wij je ook digitaal alle gegevens toe zodat je deze altijd kunt raadplegen. In het rapport vind je alle resultaten van de meting zodat je deze op een later moment voor bv. een volgende fiets weer kan gebruiken. Samen bespreken we uitkomsten van de meting.
Zo begint jouw fietsavontuur in ieder geval met een juiste afstelling van je nieuwe fiets en je minimaliseert blessurerisico!

Bij Duursportlab Zwolle maken wij gebruik van de apparatuur van Shimano.

Klik hier als u alvast een kijkje wilt nemen in ons Duursportlab.