038 - 453 55 03 info@duursportlabzwolle.nl

WAAROM EEN BIKEFITTING?

Ieder lichaam is anders, ook in lenigheid, stabiliteit en kracht. Voor een comfortabele houding is het nodig om je fiets aan te passen aan jouw lichaam en doelen. Met een goed bikefitting voorkom of verhelp je blessures, fiets je comfortabeler en verbeter je de prestaties.

Verschillende Bikefittingen

Wij onderscheiden drie verschillende bikefittingen. Alle bikefittingen zijn geschikt voor zowel de racefiets als de MTB en toepasbaar op je huidige of nog aan te schaffen fiets.

Bike Sizing

De Bikesizing is een statische fitting. Bij de fitting bepalen wij op basis van een intake en je lichaamsafmetingen je ideale fietsafstelling.

Dynamische Bikefitting

Bij een dynamische bikefitting gaan we nog een stapje verder. We controleren met behulp van onze pasfiets de gegevens die uit de Bike Sizing zijn gekomen. De pasfiets maakt het mogelijk om verschillende posities te ervaren. Met de feedback vanuit de computer en uiteraard jouw eigen ervaring komen we tot de optimale fietsafstelling.

Schoenplaatafstelling en een trapbewegingsanalyse zijn een standaard onderdeel van deze Bikefitting.

Bikefitting Plus

Een Bikefitting Plus is een Dynamische Bikefitting aangevuld met een Spartanova screening specifiek gericht op het fietsen.

Kom je er niet uit of heb je een vraag? Neem gerust contact op.

Plan je afspraak in