De ontwikkelaars van SpartaNova hebben per sport in kaart gebracht welke blessures het meest voor komen. Bij hardlopers zijn dit bijvoorbeeld klachten aan de achillespezen, knieën, lage rug en de onderkant van de voet. Met alleen deze gegevens zijn we uiteraard nog niet in staat deze blessures te voorkomen en daarom wordt er binnen SpartaNova ook gekeken naar welke factoren deze blessures in de hand kunnen werken. Anders gezegd, wat zijn de risicofactoren voor deze veelvoorkomende klachten?

De preventieve screening van SpartaNova meet aan de hand van de geselecteerde testen jouw individuele risicofactoren en dus de mate waarin jij beschermd bent voor specifieke blessures. Er ontstaat een blessure risicoprofiel met daarin de sterke en zwakke plekken van je eigen lichaam.

 

Helaas is het verkrijgen van blessures nooit geheel te voorkomen. Door middel van specifieke oefeningen, voortkomend uit jou individuele blessure risicoprofiel, is het risico wel te verkleinen. Deze oefeningen worden verwerkt in een trainingsschema die je samen met de resultaten krijgt opgestuurd.

Meer informatie over spartanova: klik hier